Moordavond

Dit thema wordt gespeeld tijdens een bijeenkomst van bijvoorbeeld medewerkers van een bedrijf. Het kan bijna op elke locatie plaatsvinden, omdat het basisscript aangepast wordt aan de actuele situatie van dat moment.

Ook bepaalde thema’s of gebeurtenissen kunnen daarin verwerkt worden.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor kleine en grote deelnemers groepen van 8 – 100 personen. De start van het spel is zo natuurlijk dat de deelnemers niet in de gaten hebben dat we al begonnen zijn. Vaak is de start een etentje of receptie, daar vinden gebeurtenissen plaats die onopvallend en niet belangrijk lijken te zijn, maar die later van groot belang blijken voor het oplossen van het mysterie.

Tijdens de avond wordt er een moord gepleegd (niet bloederig), dit kan tijdens de bijeenkomst in die ruimte plaatsvinden, het slachtoffer kan ook buiten de ruimte gevonden worden.

De aanwezigen mogen het pand niet verlaten en moeten wachten op de politie en de recherche. Na het eerste onderzoek door de recherche wordt het slachtoffer weggebracht.

Er volgt een uitleg over de te volgen procedure, iedereen wordt erbij betrokken en uitgenodigd om deel te nemen aan het onderzoek. Er zijn een aantal ondervragingsronden waarbij de deelnemers de “verdachten” mogen ondervragen om zich een beeld van de zaak te kunnen vormen. Ook de gevonden bewijsmaterialen liggen klaar voor onderzoek.

Aan het einde van de avond mag iedereen aangeven wie zij verdenken van het plegen van de moord en het motief erbij meedelen. Hierna volgt de ontknoping door de recherche.

De dader wordt aangehouden en opgebracht naar het politiebureau. Dan volgt de afsluiting van de avond en de prijsuitreiking voor de drie beste detectives van de avond.

Deze avonden kunnen op verzoek ook in thema plaatsvinden. Er liggen verschillende scripts klaar, waaronder speciaal voor de Sint Nicolaas tijd:

“Sint Nicolaas en de moord op Piet”

Dit spel is ook geschikt als teambuildingsactiviteit.

Moordavond
 
Tijdsduur:
3 – 4 uur
Leeftijd deelnemers:
Vanaf 15 jaar tot ….?
Groepsgrootte:
Vanaf 8 – 100 personen, is mede afhankelijk van de beschikbare speelruimte.
Locatie:
Wordt in overleg bepaald, bij een kleine groep deelnemers is het mogelijk in de thuissituatie.
Aankleding:
Benodigde rekwisieten en eventuele aankleding worden door mij meegenomen.
Aandenken:
Voor de drie beste detectives is er een aandenken aan dit spelmoment.
Prijs:
Nader overeen te komen.
Afhankelijk van aantal deelnemers en locatie.